Rørende Gjennomsnitt

Imidlertid er helningen på det bevegelige gjennomsnittet ikke bratt og hadde blitt negativt i to tilfeller. Formelen nedenfor er for en 10-dagers EMA. 88% vekting til siste pris (2/(40 + 1) =. )Jeg bruker en 20 bar EMA på intradagskartene mine.

Du må legge til flere indikatorer og diagrammønstre i miksen for å få en vinnende kombinasjon. Skriv inn gårsdagens nære og forrige EMA, og balanser deretter ligningen. Siden du tydelig leser denne artikkelen for å svare, vil jeg dele min lille hemmelighet. Derfor forlot jeg dette systemet og beveget meg mer mot pris- og volumparametere beskrevet tidligere i denne artikkelen. Nå som en handel er åpnet, må handelsmenn identifisere når det er på tide å forlate markedet.

For å gjøre det, er det en veldig viktig ting vi må vite om markedet. Får du den beste prisen fra megleren din? Det er mange forskjellige typer bevegelige gjennomsnitt. EUR/USD avkjørsler: Jo lengre periode på gjennomsnittet, jo mer stabil er linjen, men desto tregere er det å reagere på endringer.

Risikostyring spiller en nøkkelrolle i å avgjøre om en EMA crossover trading strategi vil fungere.

Bevegende Gjennomsnittlig Eksponentielt Bånd Potensielt Salgssignal

Jeg ble personlig lei og lei av å finne meg selv i denne typen situasjoner, så jeg har nylig grøftet handel med lave flytende aksjer. Dette er sannsynligvis fordi de produserer færre whipsaws. Det er flere handelsoppsett der et kjøp eller salgssignal utløses, støttes eller bekreftes av denne flotte tekniske indikatoren. En bearish trend blir signalisert når MACD-linjen krysser under signallinjen; en bullish trend blir signalisert når MACD-linjen krysser over signallinjen. Enkle og eksponentielle crossover-strategier har en rekke bruksområder. Vi ønsker ikke å få stopp-tapet vårt bare for å finne at handelsretningen vår var riktig. Enkle bevegelige gjennomsnitt var blant de første tekniske indikatorene. Et av de grunnleggende punktene for prishandling er at markedene er fraktale.

Når en ny stolpe startes, faller den eldste prisen ut av gjennomsnittet, og sluttkursen for den siste linjen brukes til å oppdatere og plotte gjennomsnittet i den nye prislinjen. Til slutt kommer det ned på hva du føler deg komfortabel med og hva din handelsstil er (se neste punkter). Dette hjelper den næringsdrivende til å ta raskere beslutninger om handel.

Eksponentielle glidende gjennomsnitt vil synes å være bedre egnet fordi de vil være mer lydhøre for de siste prisendringene. Hvis det bare var en måte å filtrere ut disse piggene på, slik at du ikke skulle få den gale ideen. Selv om det er mulig å automatisere handelsstrategien din fullstendig, kan du også bruke skjønn når du handler EMA crossover-strategi på bitcoin. EMAs helning er ganske enkelt retningen på det bevegelige gjennomsnittet som er tegnet på diagrammet. Gamle data slippes når nye data blir tilgjengelige, noe som får gjennomsnittet til å bevege seg langs tidsskalaen. Aktiemarkedsnyheter, investopedia har et gratis aksjemarkedsspill, og mange meglere lar klienter delta i papirhandel med sine ekte pengesystemer. Som et resultat reagerer EMA-er raskere på plutselige prisendringer og er spesielt nyttige for handelstider. Daghandlere foretrekker generelt EMA på grunn av dets hurtighet. Rørende gjennomsnitt er lenge brukt i handel med teknisk analyse.

  • Hensikten med gjennomsnittslinjene er å jevne ut de tilfeldige bevegelsene og oppdage den underliggende prisutviklingen.
  • Til dette punktet må du ha en ide om hvordan du forventer at prisen skal samhandle med det bevegelige gjennomsnittet etter en viss tid i handelen og basert på tidspunktet på dagen hvis aktiv handel.
  • Middels langsiktig og det mest nøyaktige glidende gjennomsnitt.
  • Support - et område på diagrammet der potensielt kjøpepress kan trå til.
  • Noen okser på lengre sikt kan ha ignorert den 20-ukers EMA som slår seg ned, trøstet med 50-ukers EMA (indigo-linjen) og 100-ukers EMA (den lys lilla linjen) som fortsatt skråner opp, noe som tyder på at den langsiktige trenden forble intakt.
  • Risikoen din burde vært 59 pips, og det er alt.

Kapitalstyring

Hvis det oppstår fart når gjennomsnittet krysser, vil jeg foreslå å stå til side til prisen normaliseres. Den andre avgjørelsen ligger i formelen som brukes til å gjennomsnittspriser over tid. Cryptocurrency trading bots, visuelt er det eksepsjonell, spesielt funksjonen “Visual Trading”. En EMA er vektet og er mer følsom for gjeldende prishandlinger sammenlignet med et enkelt glidende gjennomsnitt.

Et eksponentielt glidende gjennomsnitt (EMA) må starte et sted, så et enkelt glidende gjennomsnitt blir brukt som den forrige periodens EMA i den første beregningen. Når jeg sier respekt, mener jeg ikke det vil bøyes helt etter det bevegelige gjennomsnitts vilje, men heller vil prisen i det minste pause før den beveger seg avgjørende. Eksponentielle glidende gjennomsnitt fremhever de siste endringene i aksjekursen. Nå, ikke fokuser på 10%, fordi jeg personlig har trukket meg fra å handle ekstremt ustabile aksjer. Overbevisningen bak denne glidende gjennomsnittsstrategien er avhengig av flere faktorer. MACD (10,50,1) vil vise en linje som representerer forskjellen mellom de to eksponentielle glidende gjennomsnittene. Vi vil også bruke et enkelt glidende gjennomsnitt i stedet for et eksponentielt glidende gjennomsnitt, selv om dette også kan endres. Hvis du handler på nettet, vil sannsynligvis megleren tilby noen grunnleggende tekniske verktøy som du kan vise sammen med det enkle prisoversikten.

I begynnelsen stiller alle handelsmenn de samme spørsmålene, om de skal bruke EMA (eksponentielt glidende gjennomsnitt) eller SMA (enkelt/glatt glidende gjennomsnitt). Rørende gjennomsnitt gir deg mange handelssignaler (kjøp og salg) i et sidelengs marked. Igjen genereres et signal når det korteste glidende gjennomsnittet krysser de to lengre glidende gjennomsnittene.

Men dette betyr selvfølgelig også at SMA får deg til å handle senere enn EMA.

Se Også

Gå ut av posisjon (er) når du ser følgende indikatormønstre: Siden handelsmenn er ute etter å kjøpe en trend, er det viktig å identifisere områder der momentum vender tilbake i retning av trenden. Ved å stole på mitt mekaniske handelssystem i stedet for manuell handel, har jeg flere fordeler. Et system som involverer to kortsiktige eksponentielle glidende gjennomsnitt vil generere mange falske signaler hvis den næringsdrivende ikke bekrefter trenden med andre indikatorer. Dette kan ta en stund, så vær tålmodig!

Handel Likt

Denne prisen rammes gjentatte ganger og skyves ned igjen og danner et klart område av motstand. Den beste måten å fortsette hvis dette er et attraktivt alternativ, er å back-test en EMA ved hjelp av en demonstrasjonskonto. Tilsvarende gis et mulig selgesignal for de eksponentielle glidende gjennomsnittsbåndene når de bevegelige gjennomsnittene begynner å krysse; Å bestemme hvor mange overganger som må skje før et selgesignal offisielt utløses, er imidlertid opp til aksjen, futures eller valutaparets handelsmann. Bestanden kan til og med sveve rett under gjennomsnittet, bare for å stige opp fra asken. Ja, vi har ikke fått starten på trenden ved å vente på ADX i stedet for å gå inn på 10 & 50 EMA crossover, men fordelen med dette er at vi unngår whipsaws og varierende markeder. Det er her du ønsker å vende deg til det lengre gjennomsnittet for å holde deg i handelen. Logikken bak denne handelsstrategien er at prisen sannsynligvis vil bevege seg i retning av trenden etter en omsporing. Dette er en vellykket formel.

I løpet av den perioden beskriver en kortvarig ned trend i dagspris det nåværende markedsmiljøet. Over tid vil du begynne å utvikle et skarpt øye for hvordan du kan tolke markedet. De siste 5 dagers gjennomsnittlig stenging ville bli beregnet som følger: Forvent mye whipsaw hvis du bestemmer deg for å ta en handel basert på bare en crossover. Imidlertid kan EMA-er også integreres i markedsavgangsstrategien. 12, 26 perioden er valgt fordi dette er den mest populære innstillingen for EMA når det kommer til kortsiktig handel. Det er enkelt, lett å følge og mekanisk, noe som gjør det passende for enhver næringsdrivende selv om du bare er i gang.

Som en dagshandler vil du virkelig begrense antall indikatorer du har på skjermen når du jobber med breakouts. Hmm... Vent litt... Jepp, det er en måte! Flere glidende gjennomsnitt kan bli lagt på prisplottet ved ganske enkelt å legge en annen overleggslinje til arbeidsbenken.

Å bruke vår regel om å trenge en sving som er høy eller lav for å bli utført før du tar handelen, kan redde oss å miste handler.

Kapittel 1: Hvorfor glidende gjennomsnitt er bra for dagshandel

EMA er lik den vanlige MA, bortsett fra at den gir mer vekt til de nyeste dataene. Interessert i å handle risikofri? Selgesignalene ble produsert i april og mai 2019. Av de samme grunnene, i en nedgang, vil det bevegelige gjennomsnittet være negativt skrått, og prisen vil være under det glidende gjennomsnittet.

Jeg skrev indikatorer i TradeStations EasyLanguage som veldig nøyaktig plotter 15 og 60 minutters EMA-er på 5-minuttersskjemaet. Det siste tipset, aldri åpne en handel rett etter et gyllent kors og se etter bekreftelse for å gå lenge. Dette betyr at handelsmennene er optimistiske om at aksjekursen går høyere. EMA bruker denne oppfatningen om at handelsmenn bør være mer oppmerksom på den siste prisaksjonen. Selv i et tilsynelatende trendløst marked kan jeg fremdeles lykkes. Hver forrige EMA-verdi utgjør en liten del av dagens verdi.

Forex Trendline Break System

Men du trenger ikke å bekymre deg for det fordi konseptet er det samme (bare måten det er beregnet på er litt annerledes). Det brukes ofte som en del av trendfølgende systemer og tidvis som en støtte/motstandslinje i seg selv. Jobbe hjemmefra for xerox, selskapet ser spesielt etter personer med eksisterende cruiseindustrierfaring. Grunnleggende teknisk analyse av aksjer bruker formler og algoritmer som sporer fortiden og mulig fremtid av aksjekursene. Mitt oppsett for dagshandel på 5 minutter Emini har 20 bar eksponentielt glidende gjennomsnitt (EMA). 19 påviste måter å tjene penger online i 2019, hvis du ønsker å ta din servicebaserte virksomhet til nye høyder, vil det å kombinere de to metodene gi deg gode resultater når du kombinerer de to metodene. Du har dette, ikke sant? Hvis vi alle kunne brukt denne logikken på næringslivet og livet, ville vi alle være mye lenger fremme. Etter å ha lest denne artikkelen, kan en logisk tilnærming være å bruke 10-periode eller 20-perioder glidende gjennomsnitt på din analyse av markedet. 7 av de siste 20 stolpene overlappet det glidende gjennomsnittet.

EMA-er skiller seg fra enkle bevegelige gjennomsnitt ved at en gitt dags EMA-beregning avhenger av EMA-beregningene for alle dagene før den dagen. Vi vil da være partiske mot lange handler. En 10-dagers SMA tar de 10 siste stengeprisene, legger dem sammen og deler deretter med 10. Handel med utenlandsk valuta, s vil møte er den innflytelsen de kan få fra meglerne. Og i en nedadgående retning, se etter et bjørneflagg-mønster og kort nedbrytningen av lavene.

Trader kjøper på retur til bullish momentum, derfor bør handelsmenn stenge posisjoner når momentum avtar. Hver dag kan du justere stopptapet. De fleste glidende gjennomsnitt er basert på sluttkurs; for eksempel er et 5-dagers enkelt glidende gjennomsnitt den fem dager lange summen av sluttkurs delt på fem.

Populære innlegg av Warrior Trading

Derfor er reaksjonene tregere. Det avslører et kortsiktig handelstriks brukt av institusjonelle handelsmenn. Når et bearish stearinlys stenger under den nederste lillafargede EMA_Trend_Indicator-linjen. Liker alltid å ta en startposisjon. Jeg trenger penger nå! 21 legitale måter å få . EMAs beregning har imidlertid en vekt for å legge større vekt på den nyeste prisen. Her er flere rimelige stoppoppføringer. Vi ville bare dekke hele prisspekteret mellom de to EMA-ene.

Slik Forbedrer Du Sjansene For Suksess

Ulempen med å bruke EMA er at fordi den gir flere handelssignaler, øker sannsynligheten for falske eller for tidlige handelssignaler. Noen vil kanskje si hvorfor ikke bare se på prisen, for det forteller oss øyeblikkelig hva som skjer. Vi har alle lært om gjennomsnitt på skolen, glidende gjennomsnitt er bare en forlengelse av det.

18% multiplikator brukes på de nyeste prisdata for en 10-periode EMA, mens for en 20-periode EMA, bare en 9. Selg signal basert på RSI-regel. Bitcoin-prismodeller, dette er den kjede slekt ånd til Delta Cap. Så for å liste opp våre regler: MACD-indikatoren avhenger således av tre tidsparametere, nemlig tidskonstantene til de tre EMA-ene. Det bevegelige gjennomsnittet på 200 dager er en langsiktig indikator. Rørende gjennomsnitt gir jevn prisdata for å danne en trend som følger indikator.

Du vil se 200MA flate ut, og prisen kan "whipsaw" rundt den. Vårt team på Trading Strategy Guides har allerede dekket emnet, trendfølgende systemer. Også er jeg veldig avhengig av trendlinjer, og jeg tror at trendlinjer i dagsøkten er mer nøyaktige fordi det er så mye dødstid over natten. Når en aksjekurs krysser det 200 dagers glidende gjennomsnittet, er det en teknisk indikator på at det har skjedd en reversering. Støttenivåer er prisnivåer der handelsmenn tror markedet er oversolgt og kjøpekraften er sterk nok til å overvinne salgspresset, og bestemmer markedet for å øke. Som det kan sees i diagrammet over, på samme måte som å overvåke hellingen av bevegelige gjennomsnitt, kan det å følge etter gjennomsnittlige kryssinger generere etterslepende signaler. Derfor er EMA utsatt for tilbakegangsskjevhet.

(2) * (2/11) + 8.

Videre Studier

Beregningen for SMA er enkel: Det eksponentielle glidende gjennomsnittet fanger effektivt trenden til et finansmarked på en lett identifiserbar måte. Beste betalte undersøkelsessider som betaler øyeblikkelig via paypal, det er også mulig å tjene penger med PayPal når du har et øye for design. Ved å bruke bevegelige gjennomsnitt kan stedet for å kjøpe og selge hvor som helst på diagrammet ha handelsmenn som soner seg inn på et bestemt kartsted. Den eksponentielle bevegelige gjennomsnittstrategien bruker 20 og 50 perioder EMA. Hvis du bruker prisaksjon eller et glidende gjennomsnitt av høyere periode, kan du unngå utsalg av rystelser som oppstår som i diagrammet over for PAYC rundt 121. Etter 25 dager kunne du ha lukket handelen for et overskudd på 1500 pips.

Man la bare til tallene og flyttet desimalet. Hva gjør du? 78000 på den tredje dagen. EMA-handel eller eksponentielt glidende gjennomsnittbasert handel er en strategi som innebærer bruk av eksponentiell glidende gjennomsnittlig indikator. Men ikke alle crossovers vil trenden, så vi filtrerer bort crossovers som fortsatt ikke har noen indikasjon på trending. Fordi det er basert på tidligere prispunkter - eller datapunkter - regnes det som en haltende indikator.

EMA gir høyere vekting til nylige priser, mens SMA tildeler lik vekting til alle verdier. Vi representerte både golden cross og bullish TK cross i bildet ovenfor. Dette finner du i en trend når prisen rykker tilbake og berører 12-periode EMA. På grunn av den hengende effekten på dette punktet, eller til og med noen få barer før, burde prisaksjonen allerede ha snudd. Stengene som overlappet hovedsakelig hadde lange bunnhaler. Et glidende gjennomsnitt kan bidra til å avklare prisaksjonen.

Eksempel 4 - Et annet Forex-diagram med 3 EMA-er

Husker du rekkefølgen på driften fra matteklassen? Breakout trading er en av de mest populære strategiene i den aktive handelsverdenen. Et eksponentielt glidende gjennomsnitt legger mer matematisk vekt på nyere handelsdager. Når neste sluttkurs er kjent, slipper du det første tallet fra sekvensen og gjør den nye sluttkursen til det siste nummeret. Skjermdumpen nedenfor viser et prisoversikt med et glidende gjennomsnitt på 50 og 21 år. De kortsiktige EMA-ene reagerer raskere på nye prisendringer, men tilbyr samtidig flere falske signaler. Imidlertid er det alltid bedre å holde seg til tidsinnstillingene som brukes av de fleste handelsmenn, da kjøps- og salgsbeslutninger basert på standardinnstillingene presser prisene videre i den retningen.

Anta for eksempel at du genererer en transaksjon som et selgesignal ved den røde pilen i april 2019. Dette vil gi en stor spredning mellom innreisen din og der ting teknisk sett er utenfor skinnene. Jeg tenkte på å gjøre en rask casestudie med handelsresultater, men det er klart det glidende gjennomsnittet har lite å bære på prisbevegelsen. Det eksponentielle glidende gjennomsnittet, eller EMA, bygd fra en enkel matematisk formel, er en av de mest nyttige og populære diagramindikatorene. I eksemplet over ville jeg ta et uvanlig oppsett. For eksempel beregnes en 20-periode EMAs multiplikator slik: Å bruke en eller flere stillinger i en handel er et spørsmål om personlig preferanse, og mange handelsmenn følger denne taktikken. Jeg bruker det mekaniske handelssystemet mitt for å stille bakstoppene bare noen få pips under eller over hver av de påfølgende fallene og stigningene under Forex swing trading.

Dette er det tredje og siste trinnet i utviklingen av en vellykket strategi. Næringsdrivende kan bygge videre på dette grunnleggende konseptet ved å legge til indikatorer eller annen teknisk analyse som støtte- og motstandsnivåer og diagrammønstre. Et eksponentielt glidende gjennomsnittssystem vil fange gode bevegelser når markedene er i trend. Her er et diagram over Cipla Ltd. Tabellen ovenfor viser hvorfor du trenger flere gjennomsnitt på diagrammet hvis du handler med ustabile problemer eller hvis du trenger å handle med prisaksjoner.

Hva er forskjellen mellom EMA og SMA?

En annen populær indikator, kjent som Moving gemiddelde konvergens og divergens (MACD), henter faktisk verdiene sine fra EMA 12, 26-strategien som er satt opp. Og siden god risikostyring er avgjørende for å overleve i Forex swing trading, setter mitt mekaniske handelssystem en stopp-loss-ordre litt over høyden på lysestaken som utløste bestillingen min. Hvis du er som meg, har du opplevd frustrasjon som handler med bitcoin ved å bruke en trend som følger indikator som EMA. Her er et eksempel på hvordan du kan lede en SELL-ordre ved å bruke den dynamiske trendlinjen EMA 144: I stedet for eksakte nivåer, kan bevegelige gjennomsnitt brukes til å identifisere støtte- eller motstandssoner.

Men dette er fremdeles en vellykket retest. I dette tilfellet 10. For eksempel vil du ikke øke stopptapet til en høyere pris hvis sluttkursen på bitcoin den dagen beveget seg høyere. Dette betyr at den siste prisen du ser (28. 60 sekunders binære opsjonsstrategier metatrader 4, megleren bruker MarketPulse for plattform. juli) gir rabatt på all kjent og ukjent informasjon. Merk * ​​Når vi refererer til “sonen mellom 20 og 50EMA”, mener vi faktisk ikke at prisen trenger å handle i mellomrommet mellom de to bevegelige gjennomsnittene.

Et populært korttidsoppsett, for eksempel, er (5,35,5). De vanlige definisjonene av spesielt overbelastede termer er: I det daglige diagrammet er handelssignaler mindre. Derfor må handelsmenn være klar over denne risikoen når de handler med eksponentielt indikatorer for glidende gjennomsnitt på 12 og 26 perioden. Begge prisnivåer gir gunstige kortsalg-avkjørsler. Crossover-strategier er enkle, men som vi har vist kan være lønnsomme under de rette markedsforholdene.

Bruker Ikke Populære Bevegelige Gjennomsnitt

Vi målte markedsreaksjonen fra tidligst mulig oppføringstid i løpet av de følgende 30 tidsintervaller (30 timer for H1-diagrammet). Til tross for deres popularitet blant handelsmenn, må du imidlertid huske på at eksponentielle glidende gjennomsnitt ligger på etterskudd, de følger prisen og bør brukes sammen med andre indikatorer for filtrering av dårlige handler. Dette er på grunn av den vektede multiplikatoren.

Trikset er å bruke den beste tidsrammen for de bevegelige gjennomsnittene, samt riktig type glidende gjennomsnitt. Den siste delen av vår EMA-strategi er exit-strategien. Svært ofte, når en glidende gjennomsnittlig indikatorlinje har gjort en endring for å gjenspeile en betydelig bevegelse i markedet, er det optimale punktet for markedsinngang allerede passert.

Når en næringsdrivende har forstått implikasjonene av EMA mot SMA, viktigheten av den selvoppfyllende profetien og hvordan du velger riktig periodeinnstilling, blir glidende gjennomsnitt et viktig verktøy i en handelsmanns verktøykasse. Legg også merke til at hver glidende gjennomsnittsverdi er rett under den siste prisen. Guide til de beste cryptocurrency exchange-plattformene, 5 BTC hver måned. Faktisk kan det 200-dagers glidende gjennomsnittet tilby støtte eller motstand bare fordi det er så mye brukt. Selv om det ikke er aktuelt i samme eksempel, er det glidende gjennomsnittet også et naturlig verktøy for å plassere etterfølgende stopp. Er du en handelsmann? MACD (1,50,1) vises i indikatorvinduet for å bekrefte priskryss over eller under 50-dagers EMA. SMA på 200 perioder for langsiktige trender og stillinger. Denne informasjonen hjelper deg med å få trender som kan belyse fremtidig prishandling.

50 EMA Bounce Forex trading strategi

Se på gulllinjen - det 200 dagers glidende gjennomsnittet - og legg merke til hvordan prisen falt under linjen i de to første blå sirklene til venstre. Begge prisnivåer gir gunstige avkjørsler. På samme måte når prisen spretter fra H4-tidsrammen, er det et mye sterkere signal sammenlignet med når det spretter fra H1-tidsrammen. Til tross for dette hjelper glidende gjennomsnitt med å jevne prishandlinger og filtrere ut støyen. Mange handelsmenn foretrekker å bruke det 50-perioders eksponentielle glidende gjennomsnitt (50 EMA). Den plotter en mye jevnere EMA som gir bedre oppføringer og utganger. Et glidende gjennomsnitt kan være en veldig effektiv indikator. Fordi EMA-beregningen legger mer vekt på de nyeste dataene, "klemmer" den prisaksjonen litt strammere og reagerer derfor raskere.

Ikke flytt rundt dine stopp-ordrer. I min handel bruker jeg en SMA fordi den tillater meg å holde meg i bransjer lenger som svinghandler. Dette bringer oss til neste trinn i strategien. 300+ legitime måter å tjene penger på nettet, når nettsteder kjører kampanjer som lover at du vil tjene tusenvis i uken uten erfaring og veldig lite tid, kan du satse den nederste dollaren din på at de vil være i lommeboka før du kan stille det første spørsmålet. Gjennomsnittsserien er en EMA av selve MACD-serien. Over er et eksempel på en 50-periode SMA plottet i et daglig diagram over S&P 500. Analytikere bruker en rekke tilnærminger for å filtrere bort falske signaler og bekrefte sanne.

Jeg gjør dette fordi EMA reagerer raskere på de siste prisendringene enn den enkle MA gjør. Det 21 glidende gjennomsnittet er mitt foretrukne valg når det kommer til kortsiktig svinghandel. Det bevegelige gjennomsnittet følger prisutviklingen, men henger etter den. Så vi får gå med 8. Når prisene kommer opp på høyre side av EMA på alle diagrammer, ser vi ut til å bytte sprett fra det 200 glidende gjennomsnittet. Er valutahandel verdt risikoen?, hver økning i valutakursen over ditt åpne nivå vil gi deg tap. Da åpnes aksjen og pigger gjennom både det eksponentielle glidende gjennomsnittet og dagens lave. Andre velger bare noen få.