42 Legitale Måter å Tjene Penger Hjemmefra (2019-oppdatering)

Du tjener kr5 hver gang bildene dine kjøpes. Det er noen studier som ikke har noen risiko og er veldig enkle, for eksempel søvnstudier der du ganske enkelt sover på et lokalt anlegg (i stedet for hjemme), så forskerne overvåker søvnen din for å få innsikt i mange forskjellige ting - hva hjernen vår gjør , hvor aktive hjernen vår er når vi sover, hvor dypt vi sover osv. En blogger jeg kjenner ved navn Joseph Hogue har en vellykket blogg (My Work from Home Money) og en blomstrende bokutgivelsesvirksomhet. Valutahandelstider, “Kunder kan direkte plassere, treffe, endre, avbryte bestillinger på plattformen. Og på grunn av dette er folk villige til å betale betydelig høyere lønn til rett person. Hvis du er interessert i å lese om Fiverrs markedsplass, tilbyr Joseph Feliciano en grundig titt på hvordan han fikk 88 bestillinger i løpet av en måned uten å markedsføre spillejobben.

 • Ellers må du bevise deg på plattformer som Upwork og Fiverr.
 • Amazon er en av de største forhandlerne på nettet, med over en milliard produkter som for øyeblikket er oppført på nettstedet.
 • Hvis du har en evne til å oppdage skrivefeil eller slem grammatikk, kan det hende at denne legitime onlinejobben er rett opp i bakgaten.
 • Selskaper som ansetter hjemmebaserte arbeidere inkluderer Intrep.
 • Det kan også være en flott måte å teste ut om du liker veiledning, og til slutt kan du gjøre det til en offline måte å tjene penger hjemmefra.
 • Du er garantert betaling da dette alle er legitime måter å tjene penger på nettet.
 • Auksjoner på nettet er en sikker måte å gjøre den ermeløse jakken (som kom ut av mote om en uke) til harde kontanter.

Det er en enkel og morsom måte å tjene litt penger på fritiden. Det har skapt et stort behov for at folk skal jobbe som oversettere. Du begynner med å sende inn en kort eksempelartikkel, og du vil sannsynligvis begynne som en 3-stjerners skribent, men du kan jobbe deg opp ved å skrive mer og skrive flott innhold.

Ulempen er at når tillit er utviklet, vil du få flere muligheter til å gjennomgå programvare, og dermed gradvis tjene mer penger. Bestem hva som gjør verdien din unik, og len deg tungt på å fremvise den styrken til potensielle kunder. Selv om det er veldig lite data tilgjengelig for denne jobben-hjemme-jobben siden den er relativt ny, kan du finne tusenvis av lister for sosiale mediesjefer på nettsteder som CareerBuilder. Her er en rask oversikt:

Hvilket år er det - 1993? Det spenner virkelig over spekteret. Center for Decision Sciences fra Columbia Business School betaler folk for å delta i sine nettstudier.

Du kan selge dine egne produkter direkte på Amazon, gjøre Amazon FBA eller til og med bli medlem av Amazon Associates (tilknyttet) -programmet og aldri trenger å bekymre deg for varelager.

Skribent, Redaktør Eller Korrekturleser

Gi tilbakemelding på spor, artister, klær og mer for å hjelpe merkevarer til å ta avgjørelser om hva som fungerer for publikum. Metodene som ble forklart her er gratis å delta, ingen investeringer kreves, og viktigst av alt betaler de virkelig i tide. Det kommer virkelig an på hvilket selskap gavekortet er til. Hvis du kan bygge et publikum på nettet, har du en enkel vei til å tjene penger. For å legge til det får du betalt på kortest mulig tid! Imidlertid ansetter helseindustrien også transkripsjonister i tillegg til tradisjonelle forfattere. Slik kommer du i gang:

Imidlertid er en av de viktigste aspektene ved en god sjef for sosiale medier noen som forstår tonen og stemmen i virksomheten han eller hun representerer.

Få Rabatter På Matshopping

Det er nesten 10 år jeg har jobbet med online jobber hjemmefra uten noen investeringer og tjent en formue. Du ønsker IKKE å sette din evne til å forsørge deg i fare, men hvis du kan finne en måte å få betalt mens du lærer og får profesjonell veiledning, bør du vurdere å benytte deg av muligheten! Betalingsprosessor som PayPal- og Payza-kontoer er nødvendige fordi nettstedene du skal registrere deg var utenfor ditt land. Hvis de finner ut at en forhandler har falt prisen, sender de inn et krav om prisjustering for deg.

Her er en liste over fordelene ved selvpublisering med Kindle: Så neste gang du vil kjøpe noe på nettet, i stedet for å besøke selgers nettsted direkte, går du gjennom MyPoints. (00 i inntekter det siste året hvis det gir deg noen ide om hvor mye du legger igjen på bordet.) Det er nettsteder der ute som du kan laste opp notater til, sammen med prisen, og når en annen student laster ned dem får du betaling. Har du noen gang lurt på hvorfor?

Husk at du ikke bare er en blogger, men en bedriftseier så tenker som en. Når du gjør det, vil jeg sende deg et gratis 7-dagers kurs som vil introdusere deg for å jobbe hjemmefra. Alle muligheter blir vist på hånden, slik at du ikke trenger å bekymre deg for svindel. Jeg gjør det bare fordi jeg liker å forstå hvordan jeg skal lykkes i en rekke nisjer. Avhengig av virksomheten, kan det hende du kan begynne å jobbe med det du har, og gjøre oppgraderinger og investeringer mens du går.

 • Før du dykker inn, vær imidlertid oppmerksom på at noen eksperter tviler på at ideen på lang sikt er levedyktig for å tjene penger på nettet.
 • Jeg brenner for alle slags temaer - distanse løping, astronomi, reise til fjerne steder, fantasy fotball, elefanter lol - men hvis jeg måtte fortelle om noen av disse temaene ustanselig uten å se noen lesere eller inntekt, ville jeg sluttet 100% av tiden.

Finn Programmeringsfeil

Det er ganske enkelt å bygge ditt eget nettsted hvis du utnytter de mange gratis læringsmulighetene på nettet. Hvis du vil supplere salg på Shopify-butikken din med andre markedsplasser, er her noen få andre svært innbringende alternativer: De kan også være veldig lønnsomme, siden det er mange måter å tjene penger på. Men selv om du er i en mindre by, kan du fremdeles få en og annen booking. Når du optimaliserer alles arbeid, lar du dem også bruke mindre tid på å jobbe - mens du fortsatt får gjort mer. 20 beste meglere av binære opsjoner (oppdatert mai 2019). Sist, men ikke minst, vil en dedikert 24/7 supportpersonell være der for å hjelpe deg med alle spørsmål og spørsmål. Nettsteder som My Survey belønner gjennomføringen av undersøkelser med gaver, tilbakebetaling, kuponger, e-kort, penger og mye mer.

Ikke bare kan du rense ut skapet ditt, men du kan også vippe klær du kjøpte for et godt kjøp. Uten å ordne disse nødvendige verktøyene, vil det bli vanskelig å starte disse internettjobbene. For å øke "tilliten" -faktoren for både verten og gjestene, krever Airbnb noe bekreftelsesinformasjon, inkludert telefonnumre. Sjekk ut disse nettstedene for å komme i gang: Du kan faktisk bli ganske god på SEO ved å lese noen av de beste bloggene der ute i dag, som: Du kan kreve et sammenføyningsgebyr, gi premiumabonnement eller tjene penger på å annonsere på nettstedet ditt.

Det vil være nyttig hvis du også tilfeldigvis er Canada eller U. Topfithub er et godt eksempel på et treningsnettsted med anstendig videoinnhold sammen med produktanmeldelser. Hvordan realistisk bli millionær, kanskje har du ikke en gang tenkt på pensjonsplanlegging ennå. Videoer - Dette kan være en hel seksjon på egen hånd. Så hvis du er spesielt listig eller har et fantastisk digitalt produkt som er verdt å selge, kan du hoppe på Etsy-toget, da! Skaperen av dette kurset, Joseph Michael, avdekket behovet ved å lese kommentarene på Michael Hyatt's blogg. En av de viktigste grunnene til dette er fordi de nettopp hadde lært, de var bedre i kontakt med problemene for nybegynnere. Du trenger ikke engang å søke etter klienter på egen hånd i disse dager.

 • Senere, når nettstedet ditt utvikler en pålitelig kontantstrøm, kan du begynne å samarbeide med betalte leverandører som kan ta bloggen din til neste nivå.
 • Personlig anbefaler jeg Shopify som din e-handelsplattform for dropshipping på grunn av sin enkle integrasjoner og dropshipping-funksjoner.
 • Det fine med frilansing ligger i dets enkelhet og kostnadseffektivitet.
 • Når du har fått barn, er det mange foreldre som blir fanget i fellen av å trenge å jobbe, men ønsker å være hjemme med barna sine.
 • Videospill forandrer seg raskt fra en hobby til en lidenskap for mange.
 • Men du kan også få betalt for å fungere som en online oversetter.

Produkttesting

Annonser din veiledningstjeneste på online sjakkfora (les reglene først!) Jeg vet at det var raskt, og vi kunne skrive en bok om å velge en ferdighet og utvikle den, men det skulle være nok til å komme i gang. Siden cryptocurrency og blockchain-teknologi fremdeles er i sin spede begynnelse, er det et flott tidspunkt å lære de nødvendige ferdighetene for å posisjonere deg for fremtidig suksess. Du vil også tjene ytterligere kr5 for hver venn av deg som registrerer seg hos dem og knytter et bekreftet kort. Bedrifter og merkevarer leter også etter voice over artister som er villige til å spille inn lyd på deres vegne.

Du har ikke mye omfang av å selge varene dine utenfor det lokale markedet, men ved online salg kan du selge produktet over hele landet.

Du kan be om betaling når som helst så lenge du har en minimumssaldo på kr20. Gjør nettstedundersøkelsene dine for å avdekke inntekter og trafikktall, koblingsprofil og de virkelige årsakene til å selge nettstedet. Dette er flott fordi du etter hvert kan kjøpe noe du vanligvis ikke har budsjett til!

Hvis produktet ditt er blant de 100 bestselgerne i kategorien din, kan du tjene tusenvis av dollar per dag! Men når mange innledningsvis tråkker foten i frilansskrivingsmarkedet, har de ingen anelse om hva de gjør. Selskapet tar en provisjon for hvert salg og belaster et lite noteringsgebyr per vare. Høres fantastisk ut, ikke sant?

Tjen Penger På Nettsteder Og Domener

Hvis du jobber for et globalt selskap, som Google, har virksomheten sannsynligvis allerede etablert en infrastruktur for kommunikasjon mellom kontorer, noe som gjør det enkelt for eksterne arbeidere. I nr. 3 snakket vi om å kjøpe brukte varer på garasjesalg og andre steder, og selge dem på nettsteder som eBay og Craigslist. Det eneste som betyr noe er at å skrive er det beste alternativet for å få navnet ditt der ute. Fiverr - En online markedsplass for å selge dine inntekter Potensiale for inntekt: Her er noen gode å prøve:

For eksempel kan du lage ebøker, sjekklister og jukseark. De vil vanligvis betale deg et visst beløp hver gang noen melder seg på et produkt eller en tjeneste som blir annonsert på nettstedet ditt. Grafiske designere kan annonsere sine tjenester for en rekke spillejobber fra kr5 per oppgave.

Hva gikk jeg glipp av? Temaer som fungerer, fungerer også bra med videoer, men du kan også gjøre kommentarer, sosiale medier-vennlige videoer (for eksempel ser det ut til at folk elsker kattevideoer), eller til og med underholdnings- eller musikkvideoer. Av personlig erfaring er mitt topp valg for å selge klær i bulk eBay og for designer- eller enkeltgjenstander liker jeg å bruke Poshmark.

Din #1 kilde for å tjene penger med WordPress!

I disse dager tjener hun bank som frilansskribent og lærer andre å gjøre det samme via sitt nettkurs, Earn More Writing. Nye eller oppdaterte nettstedseiere kompenserer deg for å teste nettstedene deres. (1) Hvis du vil tjene penger, er det viktig å gi vValue først og be om salg senere: Hvordan kan du gjøre kurset ditt bedre eller mer interessant?

Eller, ‘hvordan lage en tomathage’.

ShoutMeLoud juni 2019 Inntekts- og trafikkrapport - Russland Trip & More

Det er funnet penger! De er bare sideinntekter, men kommer godt med hvis du finner de riktige. Grunnen til at jeg elsker dette alternativet så mye er at alle har litt av en gamer inni seg, og du får leve det hver dag. Betalingsmuligheter inkluderer kontanter eller gavekort. Hvis å finne en bedre løsning på et problem hundre eller tusenvis av mennesker ikke virker som et alternativ akkurat nå, kan det være bedre å sette opp en virtuell butikk og selge fysiske ting. Grunnen til at nettfora er sopp, er fordi de er en god pengespinner. Her kan du registrere deg med forskjellige selskaper som tilbyr denne onlinejobben. Å markedsføre produkter kan være en fin måte å tjene inntekter på.

Registrer Deg For å Være En Mystery Shopper

Hvis du har barn, er virtuelle assistentstillinger svært fleksible. Ved å pakke ferdighetene og kunnskapene dine inn i en nedlastbar eBok som hjelper folk å lære en ferdighet, fremme karrieren eller starte bedrifter, kan du endre noens liv og til og med tjene gode penger på nettet. Andre personlige og online sendingsbutikker betaler deg når varene dine selger, eller når de mottar og inspiserer varene dine. Prøv å velge noe du kan bli begeistret for eller til og med besatt av. Start som ekspert nr. 1 i en liten nisje med et publikum du helt imøtekommes. Jeg har skrevet om dem overalt i min beste gratis logo-generatorguide. Det viktigste trinnet er å prøve noe. Å glede seg over det forbedrer sjansene for suksess.

Tjen Penger Online Og Hjemmefra

Hver bane har sine egne fordeler og ulemper - for eksempel hvis du jobber for et VA-selskap, gjør de alt arbeidet med å finne deg kunder. Med verktøy som ConvertKit, Drip, MailChimp og Aweber, har det aldri vært enklere. I stedet for bare å selge din egen tid, bygger du en virksomhet som kan skalere og vokse utover timene du må selge hver dag. Det er en enkel måte å tjene penger på datamaskinen din. Du kan registrere deg på en gratis prøveperiode på 7 dager for å se om det er noe for deg. Du kan ligge et skritt foran konkurrentene! Det er også mange muligheter for å kreve høyere timelønn jo mer du spesialiserer deg. Nettsteder som RentNotBuy og Loanables gjør dette mulig.

Du kan også gjøre det med nettsteder og webdomener gjennom et nettsted som heter Flippa. Hvis du er en nybegynner eller en gjennomsnittlig syerske, kan du vente til du forbedrer ferdighetene før du prøver å tjene penger i denne typen virksomheter. Det er flere online læringsplattformer som du kan dele dine ferdigheter. Her er et godt eksempel på hvordan salgssalg kan fungere i det virkelige liv: Dette er en foreldreside med tips og guider for foreldre. En ulempe med å starte et forum er at med mindre du har et klart og ventende publikum, er fora ekstremt vanskelig å vokse. Bare registrer deg og vent på en e-post med alle tilgjengelige muligheter. Uansett hvilket område du vil jobbe i som konsulent, må du kunne vise klienter at du er kvalifisert til å gi dem råd.

Når du blir mer kunnskap om emnet, bør du begynne å utfordre tankene dine ved å dele ideene dine med andre og lære av dem. En annen måte å tjene penger er ved å selge klær på nettet. Det er dusinvis av byråer som betaler deg for å besøke alle slags butikker og restauranter for å gi tilbakemelding på hvordan de presterer.

Få Rike Ordninger

NearlyNewlyWed: Det er alle typer kurs tilgjengelig, så det er en fin måte å skape en egen legitim online jobb. Fortsatt tjener noen mennesker tusenvis av dollar hvert år ved å bruke denne metoden. Folk kan legge ut artiklene sine på Medium, vokse følgende, og nå, tjene penger! Å skrive en eBok og selge den på bloggen din kan være en god pengegiver. Mulighetene er bokstavelig talt uendelige. Hvis du lyktes med å lage flott innhold, vil folk dele det som gale, og du kan kanskje viral!

Det er ikke en stor pengene-maker, og ikke hva jeg anbefaler, men du vil tjene penger på det. La meg fortelle deg en historie. Dette er en måte for deg å lande en jobb-hjemme-jobb.

Å tjene mye penger spiller ingen rolle om du ikke klarer det godt. Er tiden og materialkostnaden din verdt prisen du belaster? Det er gratis å registrere seg. Velg mikrooppgaver fra Amazon Mechanical Turk. Du er ikke alene. Det avhenger bare av å finne riktig nisje. Med online programvare som ClickFunnels (gjennomgang), Optinmonster (anmeldelse) eller Sumome er det å lage destinasjonssider ekstremt enkelt å gjøre, noe som gjør denne metoden for å tjene penger online til en reell mulighet.

For prosjektbaserte jobber kan det være opptil kr30 i en time.

5 Måter å Komme Inn I Kjempeøkonomien Denne Høytiden

Hvis du er ansatt, tjener du anstendige penger (vanligvis over kr11/hour), setter du din egen timeplan, og det kan være ganske morsomt å se og rangere nettsteder. Dette er noe av det viktigste nybegynnere bør huske. En annen fin måte å tjene penger på nettet er å vurdere å plassere et rom (eller hele plassen) på Airbnb. Nettsteder som SoundBetter lar deg selge tjenestene dine som låtskriver, produsent eller sesjonsmusiker til tusenvis av kunder i måneden. Når du har fullført en undersøkelse, tjener du et forhåndsbestemt antall poeng som du kan bytte mot kontanter, betalt direkte til en PayPal-konto, eller du kan innløse poengene dine for gratis gavekort. Slik fungerer bitcoin mining, la oss si at du bestemte deg for å tukle med blokken. De leter etter fagfolk innen forskjellige felt som vil gi svar på leserens spørsmål.

Du trenger et SSL-sertifikat og en måte å behandle betalinger på, men du kan finne det lettere å komme raskt i gang for å begynne å selge umiddelbart.

Jeg vet, det er nok et tullete spørsmål…. Du vil sannsynligvis måtte laste opp PDF-filer, men det er verdt det for retur, og du kan sende inn håndskrevne notater, men det er sannsynlig at du vil tjene mer penger hvis de er skrevet opp. Du kan få nedsatte fraktpriser på Shopify med deres spesielle samarbeid med U. Vet du at Amazon gir enkle arbeidsmuligheter på nettet?

Kjøp Og Selg Nettsteder

Det er morsomt, pluss at du kan spille gratis i tillegg til å konkurrere om belønninger. Imidlertid vil du kunne kjøre rundt en gratis bil så lenge kontrakten varer. Binære alternativer: svindel eller mulighet? - financial hacker, la oss si at strategien vår har en velprøvd rekord på 70% suksessrate. Rekk opp hånden hvis du elsker ideen om å tjene ekstra inntekt eller grøfte kontorlivet for å lære å tjene penger hjemme.

Denne gratis appen utfører følgende for å spare penger: Eller kanskje du er en god lærer og en god forfatter. Frilansinntekter eksploderer. La oss si at du har en blogg om helhetlig velvære, og at du har bygget en e-postliste med anstendig størrelse, eller har solide trafikktall.

Ammas er et nettsted som betaler eksperter og hverdagslige mennesker med et bredt spekter av kunnskaper for å dele sin kunnskap og kunnskap med andre mennesker.

Bli en virtuell assistent hjemme i Canada

Freelancing er en av de beste online jobbene for enkeltpersoner som har noen ferdigheter som kan selges på nettet. Har de et interessant perspektiv? Hver oppgave er noe enkelt som krever menneskelig interaksjon som vurdering av søkeresultater, se etter riktig stavemåte på søkeord, kategorisere tonen i en artikkel eller til og med grunnleggende oversettelse. Fremme kontinuerlig et kurs med webinarer, avtaler og gjennom andre online plattformer, og det er inntekter på deltid. Jeg tror den beste måneden min med Google AdSense var nesten 5000 dollar de siste ti årene. Jeg håper alt dette gir mening. Når du lager kurset ditt, kan du se etter bemerkelsesverdige mennesker som også lager innhold på plassen. Hver anmeldelse tar rundt 20 minutter og poser deg kr10 (kr6. )

Jeg anbefaler både Plus500 og Etoro - men jeg foretrekker Etoro, fordi jeg bare elsker å bruke CopyTrader-funksjonaliteten deres. Men før du begynner å bygge ditt første lønnsomme nettsted, trenger du et sted å være vertskap for. Valutaveksling og profesjonell forex trader i storbritannia, finansmarkeder og din HF Markets-konto er i hånden med HF-appen:. Dette kan være en høy belønningssatsing, hvis du oppretter en populær app for din nisje.

Bli YouTube Vlogger

Save the Student er bare ett eksempel på et vellykket nettsted, som ble startet på universitetet av Owen Burek i sitt første år, som siden har vokst til en virksomhet på heltid og betydelig. Og gjennom annonsering på videoene sine har de tjent store penger. Det kutter ut mellommannen, gir videre høyere renter til deg og billigere lån til låntakere.

Bruk nettsteder som Hype Factory for å hjelpe deg med selskaper som er forberedt på å betale for innflytelsen din. 15 på en dag, får du kr0. Bare husk å legge mye vekt på produktlistene dine. Eller prøv å bruke studentjobben vår for å finne frilansjobber nærmere hjemmet. Mannskap, og mange andre.

Er skapet ditt sprengt av klær du ganske enkelt ikke har på deg lenger? Å selge på Etsy og lignende nettsteder har imidlertid blitt en kunstform i seg selv, og å finne suksess på disse markedsplassene krever mye arbeid og planlegging. Det eneste du trenger å gjøre er å ta grep. Denne guiden handler spesifikt om hvordan man kan tjene penger på å jobbe hjemmefra, men denne tilnærmingen fungerer bra for alle karrierer - online eller av! Du kan til og med prøve online rubrikkannonser, som Craigslists, for å selge artiklene dine. Det er også en av de raskeste måtene du kan sette opp og begynne å generere inntekter. Det krever litt disiplin. Jo mer du kan gjøre, jo mer kan du tjene.

Selg Brukte Bøker

Jeg snakker av erfaring fordi jeg var rett i løpet av mine første år på college. Yahoo er nå en del av verizon media. Excel hos kundeservice, og vurderingene dine vil hjelpe selskapet ditt å vokse. Registrer deg og begynn å tjene penger hjemmefra.

Og akkurat som andre leveringsprogrammer, ved slutten av hver levering, vil du være kvalifisert til å motta et tips.

Ved å være sårbar og ekte i innholdet ditt, kan du bryte gjennom støyen, få kontakt med følgere og bygge innflytelsen raskere. Et tilknyttet nettsted er bygget på å anbefale eller gjennomgå visse produkter. De er ikke først på listen, fordi de har en tendens til å publisere mindre artikler, noe som betyr at du har en mindre sjanse for å bli akseptert. Jeg vil sitere noen av de mest suksessrike nettlærerne og snakke om hvorfor kurs er kjempebra, og deretter gå inn på de neste 16 beste måtene du kan tjene penger på nettet.

Disse partnerskapene er mest populært referert til som ‘sponsede innlegg.

Ikke mye arbeid, men heller ikke mye inntjeningspotensial. Alt du trenger er tilgang til en datamaskin/bærbar PC og en pålitelig, en høyhastighets internettforbindelse og et rolig hjørne av hjemmet ditt å jobbe fra. Det er mye markedsundersøkelser der ute, og du må til og med gjøre ditt eget ved å nå ut til eksperter og bruke bransjekilder. ”Selv om du er bestemt med vilje i kjøpsvanene dine, har du sikkert eiendeler du kan gjøre uten: Du kan markedsføre produktet ditt hvor du vil (på Facebook-siden, skolen, på jobben osv.). Du må ta det. Vil du vite hvordan du kan tjene penger hjemmefra?

Bygg Et Nettsted For E-handel

Etsy Shop Inntektspotensial: Deretter bygger du et lite nettsted og sørg for at du tiltrekker deg søkemotor edderkopper ved å bruke nøkkelordene folk sannsynligvis vil søke etter når de leter etter et sted å bo i ditt område. Fiverr tilbyr en brukervennlig plattform for å lage og publisere spillejobber i et tilnærmelig format.

Bruk en kalender for hvert prøvetilbud du registrerer deg på, slik at du kan avbryte prøveperioden før gratisperioden avsluttes og de belaster deg.

I tillegg kan du tjene så mye eller lite du vil avhengig av timeplanen din. Hvis du er sterk på å lage digitale bilder (som den vi har brukt til denne artikkelen), kan du også vurdere å selge arbeidet ditt. Dette er de beste cryptocurrency-børsene for marginhandel, 26. okt 2019 01:. Det er standarden innen online virksomhet for å motta betaling og betale andre. Det ser veldig skremmende ut når du bare begynner.